Туреччина – це не тільки сонце, пляжі і дискотеки, а й давня культура. У цій країні є такі архітектурні пам’ятники, на які необхідно подивитися навіть людям, котрі побували в Елладі або Китаї. Туреччина – це країна, в якій мріють провести свій відпочинок мільйони людей. Для когось ця мрія втілюється в реальність, комусь щастить менше, але факт залишається фактом: Туреччина – це рай на землі.
Географія
Туреччина – міжконтинентальна країна. Азіатська частина Туреччини (розташована на Анатолийском плоскогір’я) становить 97% держави і відділена від європейській частині Туреччини Босфорським протокою і Мармуровим морем. Площа Туреччини становить 783 562 кв км. Із заходу країна омивається Егейським морем, з півночі – Чорним морем і Середземним морем – з півдня. На сході країни переважає гірський рельєф, тут же протікають річки Євфрат і Аракс, і знаходиться найвища точка країни – гора Арарат (5 137 м).
Клімат
Клімат країни середземноморський. Найсприятливіший час для відпочинку в Туреччині – період з квітня по травень і з вересня по жовтень. Погода в цю пору року сприяє екскурсії по Стамбулу, а центральна Анатолія тішить прохолодою. Щоб уникнути москітів до Туреччини слід приїжджати до середини червня. Для пляжного відпочинку дуже вдалий час – з середини травня до вересня, коли на узбережжі Середземного моря стоїть тепла погода. На Чорне море найкраще приїжджати з квітня по вересень.
Кухня
Турецька кухня відрізняється різноманітністю і простотою рецептів, а також високою якістю використовуваних інгредієнтів, що гарантує відмінні смакові відчуття. Багатовікове панування на турецьких землях Османської імперії залишило сучасної Туреччини гастрономічні традиції, в яких простежуються кулінарні риси Центральної Азії, Близького Сходу та Балкан.