Індія – країна, в якій є все: пустелі і джунглі, очеретяні халупи і палаци махараджей, жебраки жебраки і респектабельні бізнесмени, жорстоке пуританство і цілі квартали “червоних ліхтарів”, заборонена, але понині жива кастова система і державний устрій, що залишився від англічан- колонізаторів. Величні Гімалаї і таємничий Тибет, священна річка Ганг і тропічні ліси Західних Гат, десятки морських курортів і “золотий трикутник”, численні пам’ятники минулих століть і величезна кількість музеїв – все це складає національну гордість цієї країни.
Географія
Індія розташована в Південній Азії, здебільшого на півострові Індостан. Узбережжя Індії, довжина якого становить понад 7 тис. Км., Омивається водами Індійського океану – Бенгальською затокою з південного сходу і Аравійським з південного заходу. Площа території Індії становить 3,3 млн. км., за цим показником країна посідає сьоме місце в світі.
Клімат
На більшій частині території Індії виділяються три сезони: гарячий і вологий з пануванням південно-західного мусону (червень – жовтень); відносно прохолодний і сухий з переважанням північно-східного пасату (листопад – лютий); дуже жаркий і сухий перехідний (березень – травень). Найбільш сприятливий час для відвідування Індії – з жовтня по травень.
Кухня
Особливий акцент в індійській кухні робиться на вегетаріанських стравах Сабджі з бобів і овочів, приправлених традиційними спеціями, серед яких одне з перших місць займає суміш спецій каррі. В основі індійської кухні також присутній рис, який разом з коржем і спеціями утворює блюдо тхали, а також подається разом з блюдом каррі. Перші страви представлені, зокрема, супом дхал з бобових. Яскравим індійським десертом є ваттілаппам.